Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajan tuolilta Tavataan turvallisesti kesän monissa tapahtumissa

Heinäkuu on otollista aikaa käydä rentoutumassa erilaisissa tapahtumissa. Vaikka koronan takia on jouduttu perumaan monia perinteisiä tapahtumia – Ylä-Savossa näkyvimpänä Sonkajärven Eukonkanto jo toisena kesänä peräkkäin – monenlaisia tapahtumia on rajoitusten väljennyttyä kuitenkin pystytty järjestämään.

Jyrkän Ruukin teatterin viimeisissä näytännöissä piipunpäälle sai jo ottaa yleisöä tavalliseen tapaan. Vieremän lauluillat ovat tuoneen Meijerin Monttuun väkeä niin ikään muualtakin kuin omasta pitäjästä.

Iltatoreilla Rutakolla ja Vieremällä on näkynyt sekä paikallisia että kesäloman viettäjiä.

Vieremän Hippoksen raveissakin on ollut mukavasti kävijöitä. Musiikin ystävät ilahtuivat Sonkajärvi Soi -festivaalin satukonsertista sekä musiikkileirin esiintymisistä.

Vieremä Viherväylä Art tarjoaa mahdollisuuden käydä katsomassa taidetta ulkoilmassa. Matti Martikaisen töitä pääsee katsomaan Rutakon raitilla.

Kirjastoissa, museoissa, Haajaisten koulukievarissa ja Jyrkän ruukintuvalla olevat näyttelyt tuovat helpotusta katselemisen ja kokemisen nälkään.

Ihmisillä on tarve tavata toisiaan.

Ihmisillä on tarve tavata toisiaan. On viisautta pitää edelleen turvavälejä ja käyttää maskeja määrätyissä paikoissa. Järjestäjät myös edelleen pitävät huolta, että tapahtumissa kävijöille taataan turvalliset olot.

On ymmärrettävää, jos tapahtumiin ei vielä lähdetä niin runsain joukoin kuin entisinä aikoina. Jokainen harkitsee kohdaltaan, miten on hyvä toimia.

Nyt Ylä-Savon soten alueella jo rokotetaan kaikkia yli 16-vuotiaita alueen asukkaita sekä 1. ja 2. riskiryhmiin kuuluvia 12–15-vuotiaita nuoria. Moni alueen asukas on jo saanut toisenkin rokoteannoksen.