Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Blogi “Kyllä minä niin mieleni pahoitin”

Niin on taas kesäloma pidetty ja jäljellä vain kauniita muistoja. Mutta jäi mieleen muutakin…

Kävelimme Vieremällä muutaman kerran Heinäjärven lintutornille. Nyt sinne pääsi kuivin jaloin – kiitos pitkospuiden rakentajille! Ylhäältä avautui kaunis näkymä pienelle metsäjärvelle, joka tuntuu vuosi vuodelta pienenevän. Kasvusto valtaa alaa vedeltä. Mutta sama tapahtuu muuallakin.

Ensimmäisellä vierailukerrallamme elokuun alussa katselin veteen alapuolellamme ja tunnetun kirjailijan sanoin ”Kyllä minä niin mieleni pahoitin”. Vedessä ui perunalastupusseja, juomatölkkejä, muovipusseja ja -pulloja. Ja järven pohjalla näkyi runsaasti perunalastuja.

Jos joku luuli, että kalat niitä rakastavat, hän erehtyi… Sitä paitsi epäilen, onko siinä järven osassa edes kaloja – ainakaan me emme nähneet sintin sinttiä.

En tiedä, olivatko lapset vai aikuiset pitäneet lintutornia leiripaikkanaan. Sillä ei ole väliä, koska jokaisen pitäisi tietää, että mitä mukanaan luontoon tuo, sen myös mukanaan kotiin kantaa! Näin ainakin meille opetettiin kotona.

Uskomatonta käytöstä heittää roskat veteen! Mutta myös kunta sai mielessäni kritiikkiä, sillä emme huomanneet lähellä roskalaatikkoa. Se olisi ehkä auttanut ehkäisemään roskaamista.

Kului jonkin aikaa ja taas lähdimme katselemaan lintuja – joita emme kyllä sillä kertaa nähneet. Mutta lintutornin alatasanne näytti erilaiselta: siellä oli roskapönttö! Kiitos sille, jonka ansiosta se oli yhtäkkiä sinne naulattu.

Muistan, että kauan sitten teiden varsilta poistettiin roskalaatikot, kun kuntalaiset kantoivat ne täyteen omia jätteitään. Toivon, että olemme tällä välin viisastuneet ja tajuamme tienvarsi- ja muiden yleisillä paikoilla olevien roskalaatikoiden oikean käyttötarkoituksen.

Lintutornin roskapöntön ilmestyminen ilahdutti. Samoin se, kun huomasimme yhtenä päivänä venesatamaan kävellessämme roskapöntön. Kiitos myös sen olemassaolosta ja huolenpidosta! Hyvin mahtui välipalapatukan käärepaperi sinne.

Pidetään yhdessä luonto ja kylän raitti puhtaana!

Kirjoittaja on lähtöisin Vieremältä ja asuu perheineen Alankomaissa.