Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitteepä ne tähet kertoo? Eli savolaenen horinaskooppi vuojelle 2021!

Kylläpä lentelöö tähet taevaalla niin kummallisesti, että peräti merkilliseltä näättää vuos 2021 melekeen jokkaeselle eläjälle. Miilun metronoomi elikkäs astrolooki on tuassiisa tihranna taevaankappaleita ja rätnäelly niihe liikkeistä tulevaesuuven tapahtumia. Ja monenlaesta kummoo onnii tulossa!

Pässi (21.3.–19.4.): Semmosta on vaahti nyt tulevana vuonna, että kiharaes oekenoo ja sinuva viijjään niinku... no, niiku pässiä narussa! On lemmehhurmoo ja rakkaavenräeskettä, ja rahhookii tulloo nii että uuven lompakon joovut hommoomaan! Joku jo varottaa että itku pitkästä ilosta, vuan sinä et välitä, kuha ensi sitä illoo riittää tarpeeks asti. Onnenpäevä: tilipäevä.

Sonni (20.4.–20.5.): Sinä et jaksa lemmestä lurittoo, vuan kiinnität huomijoes ennen muuta kulinaarisiin naatintoehin. Sinut suatetaan nähä Mastersheffissä tai Suomi leepoo -ohjelmassa, ku mittaelet häränhäntäliemiä tae kiärit kielkiärylöetä semmosella tarmolla, että jaahot pöllyvää ja sorkat savuaa. Innostut myös veketarismista, mutta pirskatti: ruohot ja muut heenät näättääkii vihreemmältä nuapurj'tontin puolella. Onnenpäevä: keettopäevä.

Velj'miehet (21.5.–20.6.): Harvinaesluatunen yksmielisyys vallihtoo sinun kaksmielisessä piässäes. Niät metät puilta, rikat rokasta ja pyyt pivosta, mutta yhtä et huomoo: sitä malakoo joka löötyy omasta silmäestäes. Vuan iske piäs yhteen nii kyllä se sillä laella irtoo, ja samalla suat huljaateltua mieles mutasia pohjavirtaaksia muutennii. Onnenpäevä: karkaaspäevä. Jaa, millonkas se seoroovaks onkaan...

Saksniekka (21.6.–22.7.): Melekosen kaksjakoselta näättää elämäes. Toesaalta möyrit hyvinnii tummissa vesissä, mutta sitten nooset sieltä iha hirveisiin riekkujaesiin. Siinä snapsilasit läekkää ja laalu soe, kun sinä heelut pöövän juhlituimpana sankarina! Noo punastele vuan, mutta muista että juhlista kannattaa lähtee siinä vaeheessa ku meno on hilipeimmillään! Onnenpäevä: kesäpäevä.

Ilives (23.7.–22.8.): Sinut jos heettäes seenälle nii kynsiis varassa jäesit kyllä siihe riippummaan; niinpä kukkaa ee uskalla sinulle tulla sanomaan kerrassa mittää. Oot melekone luksuseläjä ja tykkeet patsastella kommeissa turkeissa, ja eekö vuoan korvakarvattii oo nii rimmattu että saevareettii säekähtää. Muihe puhheista et välitä, eekä toenna välittöökkään: katteelliset jiäkööt kitisemmään keskennään. Onnenpäevä: kaekki päevät!

Vanahapiika (23.8.–22.9.):No nyt jysähti! Tähet näättää sivviilisiävyn vaehtumista – tae voe se olla sukupuolennii vaehtumista, mutta jottae suursuuntaesta muutosta joka tappaaksessa. Jottae rinkuloeta nyt näättää tähet: liekö ihan kihlasormuksija, vae sittennii markkinarinkelijä? Kaakomuat sinuva kiinnostaes, mutta nyt ee tähet näätä matkoja ku kirkolle tae korkeentaan Iisalameen. Onnenpäevä: reessupäevä.

Puntarj (23.9.–23.10): Monettii haluaa ehtiä sinut kässiisä etennii näen joolun jäläkeen. Vuan sitte ku immeeset sinut näkköö nii hyö voehkii jo valamiiks. Mutta sinä et suostu vehtaelemmaan tae poekkeemaan omista arvoestaes: likiarvoja et ymmärrä yhtään ja pilikkuja puunoot ylettömällä innolla. Ee se mittää: eepähän tule jatkossa inhoja yllätyksijä. Onnenpäevä: punnituspäevä.

Mäntypistiäenen (24.10.–22.11.): Sinä se oot nii pisteliäs luonnoltaes, että et ies koronapiikkiä tarvii, ku mikkään pasilli taekka viirus ee uskalla tulla lähellekkää! Ite asiassa TeeHooÄllä palakkoo sinut piikittäjäks, ku myrkyt ja vasta-aeneet näättäes olovan jo kielelläes valamiina. Näestä terveöspoliittisista ansioesta suat ootella loppuvuojesta kuhtua iha linnaan. Kannattaa ruveta jo hyvissä ajoen ehtimään sopivata leninkijä, rakkia tae muuta takkia. Onnenpäevä: rokotepäevä.

Kukko (23.11.–21.12.): Niihän sitä sanotaan, jottei kukko käskemällä laala. Mutta sinäpä laalat vaekka muut mitenkä kieltee yritettäs! Haluvat noosta sille korkeemmalle kukkulalle, ja hee: nehä onnii kunnallisvualit tulossa! Ne sinuva jo kiinnostaa kovastikkii, ja sitte ku kää oma tunkio liijan matalaks, niin sinä nostat katsees jo seoroovalle elikkäs Arkaatianmäelle! Kaekki ee kuitenkaa kato sinu oman nokan nostoos hyvällä, ja kyllä siinä välillä hööhenet pöllyvää ku välienselevittelyt alakaa. Mutta hee: sitä sanotaannii politiikaks! Onnenpäevä: vualjpäevä.

Hirvi (22.12.–19.1.): Monet ihhaeloo arkista tyylikkyyttäes, ja ohan se totta että jottae salaperäestä sharmia sinussa on! Nahkaes svengoo reesistä ja istuu pehvasta just parahultasesti, joten kyllä niitä perässäjuoksijoeta riittää, välistä ihan riesaks asti. Päevälliskuhtuja suat yhtenään, mutta oo varovaene: kaekki ee aena oo sitä miltä näättää, ja jos huonosti käyp, löövät ihtes melekosesta sopasta. Onnenpäevä: jokkii päevä tammikuussa.

Nuottamies (20.1.–19.2.): Aeka kosteelta näättää tuleva vuotes. Joko pesukone särkyy, vesputki vuotaa, virtsatietulehus isköö, tae sitte henkilökohtane saepilivi seoroo sinuva joka paekkaan. Kaeke lisäks innostut itkuvirsistä. Enstöekses hanki hyvät kum'kengät ja toeseks sontikka. Onnenpäevä: satteeton päevä.

Muikut (20.2.–20.3.): Jonniillaenen eksistenttiaalinen kriisi oes näkyvissä. Et tiijä ootko monni vaeko miljoonakala, pintaliitäjä vaeko syvämmeren sukeltaja. Monellaesia pyyvyksiä sinulle viritellään, mutta sinä ite tiijät oman arvoes ja totteet, että muikku on aena muikku, varsinnii jos voessa paestaa! Onnenpäevä: toripäevä. (PL)