Kansalaisrokotukset alkavat lähiviikkoina Ylä-Savon sote-alueella

Ensi viikolla Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella aloitetaan rokotukset iäkkäille ympärivuorokautisten asumispalveluyksiköiden asukkaille, ja näillä näkymin viikolla 6 alkavat yli 80-vuotiaiden rokotukset. Tarja Tikkanen

korona

Koronavirustilanne on Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella edelleen perustasolla ja hoitohenkilökunnan rokotukset jatkuvat rokotussuunnitelman mukaan.

– Ensi viikolla (vko 4) aloitamme iäkkäiden ympärivuorokautisen asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset, kuntayhtymästä tiedotetaan.

Asukkaiden rokotukset toteutetaan hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä ensi ilman erillistä ajanvarausta.

Viikolla 6 eli helmikuun toisella viikolla alkavat tämänhetkisten suunnitelmien mukaan yli 80-vuotiaiden rokottamiset.

– Rokotusten eteneminen on riippuvainen rokotteiden saatavuudesta. Rokotusaika varataan puhelimitse tai sähköisesti eTerveyspalvelustamme ja ajanvaraus avataan rokotusaikataulun varmistuttua. Tiedotamme järjestelyistä lisää heti suunnitelman tarkentumisen myötä. Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Kuntayhtymän alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla ja tartuntatilanne on maltillinen. Tammikuussa alueella on todettu yhteensä viisi tartuntaa, joista viimeisin Kiuruvedellä 12. tammikuuta.

Koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa alueen tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan jatkuvasti ja sivuilta voi tarkastaa rokotustilanteen sekä arvion etenemisen aikataulusta.

Kasvomaskin käyttösuositus on laajentunut yli 12-vuotiaisiin kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla.

– Kuntayhtymämme on perustasolla, mutta suosittelemme kaikkia yli 12-vuotiaita käyttämään maskia tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, kuntayhtymästä kerrotaan.

Koko Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemiatilanne on huonontunut siten, että Kuopiossa ja Siilinjärvellä ollaan nyt epidemian kiihtymisvaiheessa.

Pohjois-Savon alueellinen COVID-19-työryhmä eli "koronanyrkki" suosittaa etätyötä mahdollisimman laajasti sekä muistuttaa, että kaikkien, joilla on vähäisiäkään koronainfektion oireita, tulee hakeutua testiin herkästi.

Koronanyrkki suosittelee, että yli 20 hengen tilaisuuksia ei edelleenkään järjestettäisi. Aluehallintovirasto antaa määräykset yleisötilaisuuksien osalta ja tarkentaa niitä todennäköisesti lähipäivinä.

Kommentoi