Simpsonit-tähti vitsailee eukonkannolla podcastissa – yhteys Suomeen kuitenkin unohtuu

Hank Azaria on tuttu muun muassa Simpsonit-sarjan ääninäyttelijän töistään. Wikimedia Commons
Petri Karvinen

Petri Karvinen

Sonkajärveläinen urheilulaji eukonkanto on jälleen noussut puheeksi maailmalla. Tällä kertaa lajille naureskelee animaatiosarja Simpsoneista tuttu näyttelijä Hank Azaria tuoreessa podcastissa.

Fresh Air -nimisessä ohjelmassa urastaan puhunut Azaria mainitsee eukonkannon kohdassa, jossa hän kertoo viime vuonna päättyneestä Brockmire-komediasarjasta. Azaria esitti sarjan päähahmoa, itse luomaansa fiktiivistä baseball-selostajaa Jim Brockmirea.

– Hän [Brockmire] on täysin uskollinen ja rakastunut vaimoonsa, kunnes käy ilmi, että vaimo on harrastanut kaikenlaista hurjaa seksiä hänen selkänsä takana läpi avioliiton, Azaria aloittaa hahmon kuvailun.

– Brockmire alkaa sitten hulluksi irstailijaksi ja alkoholistiksi. Ja sekoaa. Hän osallistuu esimerkiksi eukonkantokisoihin. Ne ovat muuten ihan oikea juttu, hän naureskelee.

Azaria muistaa haastattelussa eukonkannon olevan liettualainen urheilulaji. Sen tunnetuimmat kisat, MM-kilpailut, järjestetään kuitenkin Suomessa.

Eukonkannon MM-kisat Sonkajärvellä ovat kansainvälisesti tunnettu tapahtuma. Arkistokuva vuodelta 2019. Marko Happo

Lajin suomalaisuus mainitaan Brockmiren ensimmäisessä jaksossa, mutta tämä ei ollut jäänyt Azarialle mieleen. Viittaus eukonkantoon saa juontaja Dave Daviesin joka tapauksessa tirskahtamaan nauruun.

Eukonkantoa ihmetellään sanomalehdessä USA:ssa – "Laji sopii oluen rakastajille"

IFC-kanavalla esitettyä Brockmire-sarjaa tehtiin neljän tuotantokauden ajan. Parhaiten Azaria muistetaan kuitenkin Simpsoneista, joissa hän on ollut useiden hahmojen äänenä vuodesta 1989 lähtien.

Azarian äänittämiä hahmoja ovat muiden muassa Moe Szyslak, poliisipäällikkö Wiggum ja kauppias Apu.

Brittilehti vihjaa jo toistamiseen: eukonkanto ei ole kotoisin Suomesta vaan Englannista

Kommentoi