Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirukselle samasta lähteestä altistuneita on jo yli sata Iisalmessa – poliisi vapautti kiinniolleen naisen

Poliisi on päästänyt vapaaksi iisalmelaisen naisen, jota epäillään koronaviruksen leviämisen takia terveyden vaarantamisesta Iisalmessa. Lisäksi häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Nainen oli terveysviranomaisten määräämässä karanteenissa ja eristyksessä, jolla karanteenissa pysyminen varmistettiin viime maanantaista alkaen. Terveysviranomaiset purkivat määräämänsä rajoitukset perjantaina.

Sen jälkeen poliisi otti naisen lyhyeksi aikaa kiinni kuulusteluja varten. Nainen kuulusteltiin Iisalmen poliisiasemalla ja päästettiin sen jälkeen vapaaksi.

Poliisin mukaan esitutkinta jatkuu edelleen samoilla rikosnimikkeillä kuin tällä viikolla.

Viranomaisten mukaan naisesta epäillään alkaneen 19. helmikuuta alkaneella jaksolla tartuntaketju, jossa yli kymmeneltä ihmiseltä on todettu koronavirustartunta. Poliisin mukaan naisen kautta koronavirukselle altistuineita on tämän hetken tiedon runsas sata.

Terveysviranomaiset määräsivät naisen karanteeniin ja terveystarkastukseen, jossa tehtiin koronatesti. Karanteeni on yleensä 14 vuorokautta altistumisesta.