75–79-vuotiaiden rokotukset alkavat tällä viikolla

Rokotukset jatkuvat Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella. - Kaikille 75–79-vuotiaille soitetaan seuraavien viikkojen aikana rokotteiden saatavuuden mukaan. Aina kun lisää rokotteita saapuu, jatkamme ajanvaraussoittoja, kerrotaan kuntayhtymästä. Myös yli 80-vuotiaiden rokotukset jatkuvat. Tarja Tikkanen

rokotukset

Valtaosa yli 80-vuotiaista on nyt rokotettu Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella. Tällä viikolla alkavat 75–79-vuotiaiden rokotukset.

Kuluvalla viikolla jatkuvat myös yli 80-vuotiaiden rokotukset ja jo sovitut ensimmäisen riskiryhmän alle 70-vuotiaiden rokotukset.

– THL on vahvasti ohjeistanut, että seuraavien viikkojen aikana Suomessa keskitytään yli 70-vuotiaiden rokottamiseen. Tämän linjauksen mukaisesti myös kuntayhtymän alueella rokotetaan tulevina viikkoina vain yli 70-vuotiaita. Seuraavaksi rokotamme 75–79-vuotiaita, jonka jälkeen siirrymme 70– 74-vuotiaiden rokotuksiin, kerrotaan kuntayhtymästä.

– Alle 70-vuotiaiden, 1. riskiryhmään kuuluvien rokotuksia jatketaan, kun valtaosa yli 70-vuotiaista on rokotettu.

Rokotusaikoja annetaan siis edelleen kaikille yli 80-vuotiaille ja tämän ryhmän rokotuksia jatketaan joustavasti muiden ikäryhmien rinnalla, kuntayhtymästä tiedotetaan.

Kaikki yli 80-vuotiaat, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, voivat varata rokotusajan arkisin kello 8–15 soittamalla numeroon 040 161 7242. Tämä numero on varattu vain yli 80-vuotiaiden rokotusajanvarauksille.

Ajan voi varata myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta.

– 75–79-vuotiaiden rokotukset aloitetaan siis tällä viikolla. Kaikille 75–79-vuotiaille soitetaan seuraavien viikkojen aikana rokotteiden saatavuuden mukaan. Aina kun lisää rokotteita saapuu, jatkamme ajanvaraussoittoja, kerrotaan kuntayhtymästä.

–  Rokotusaika on myös mahdollista varata sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. eTerveyspalveluun lisätään rokotusaikoja aina sen mukaan, kun rokotteita on saatavilla. Uusista ajoista e-Terveyspalvelussa ilmoitamme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

Ylä-Savon sote ilmoittaa myöhemmin, miten 70–74-vuotiaiden rokoteajanvaraus järjestetään.

Kommentoi