Erä Astra Zenecan koronarokotteita tarjolla 65–69-vuotiaille

Koronarokotukset jatkuvat. Tarja Tikkanen

koronarokote

Ylä-Savon sote-kuntayhtymä on saanut erän Astra Zenecan koronarokotetta, jota tarjotaan THL:n linjauksen mukaisesti vain 65–69-vuotiaille ja vain niin pitkään kuin kyseistä rokote-erää riittää.

Muilta osin kuntayhtymä rokottaa tällä hetkellä ainoastaan yli 70-vuotiaita.

1.4. alkaen kaikki 65–69-vuotiaat voivat halutessaan varata ajan Astra Zenecan koronarokotteelle sähköisesti eTerveyspalvelun kautta.

THL:n linjauksen mukaan 65 vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä, joiden mahdollista yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen parhaillaan selvitetään. Niinpä tämän ikäryhmän rokotuksia jatketaan normaalisti.

Ajanvaraus 65–69-vuotiaiden koronarokotuksiin sulkeutuu, kun rokote-erä loppuu. Tämän ikäryhmän rokottamisen jatkumisesta kuntayhtymä tiedottaa myöhemmin.

Yli 70-vuotiaiden rokotusajanvaraukset ja rokotukset aloitettiin viikolla 13.

– Kaikille yli 70-vuotiaille soitetaan seuraavien viikkojen aikana rokotteiden saatavuuden mukaan. Aina kun lisää rokotteita saapuu, jatkamme ajanvaraussoittoja, kerrotaan kuntayhtymästä.

Kaikki yli 75-vuotiaat, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, voivat varata rokotusajan arkisin kello 8–12 soittamalla numeroon 040 161 7242. Tämä numero on varattu vain yli 75-vuotiaiden rokotusajanvarauksille.

Rokotusaikoja voi varata myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta.

Kommentoi