Yli 20 prosenttia väestöstä jo rokotettu Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella

Nyt rokotetaan yli 70-vuotiaita. Tarja Tikkanen

Korona

Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella – eli Iisalmessa, Sonkajärvellä, Vieremällä ja Kiuruvedellä – on 31 423 yli 16-vuotiasta rokotettavaa henkilöä.

– Tällä hetkellä rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut yhteensä 6514 ihmistä, joka on noin 21 prosenttia alueen ihmisistä, kerrotaan kuntayhtymästä.

Tällä hetkellä koko Suomen rokotusten kattavuus ensimmäisen annoksen osalta on noin 17,5 prosenttia, joten kuntayhtymän alueella ollaan tästä edellä.

Tällä hetkellä alueella rokotetaan yli 70-vuotiaita. Kuntayhtymä on myös saanut erän Astra Zeneca-rokotetta, jota tarjotaan THL:n linjauksen mukaisesti vain 65–69-vuotiaille ja vain niin pitkään kuin kyseistä rokote-erää riittää.

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.

Tällä hetkellä kuntayhtymässä ollaan edelleen epidemiatilanteen perustasolla. Maaliskuussa alueella todettiin 18 tartuntaa, huhtikuussa puolestaan yksi tartunta joka tuli ilmi Kiuruvedellä 1.4.

Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan.

Kommentoi