Rokotuksissa vuorossa 60–69-vuotiaat 1.riskiryhmään kuuluvat – Ensimmäisen rokoteannoksen on Ylä-Savon soten alueella saanut yli 25 prosenttia

Korona

Ylä-Savon sote aloittaa 60–69-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotusajanvaraukset ja rokotukset tällä viikolla. Rokotusajan voi varata puhelinpalvelussa tai sähköisesti eTerveyspalvelussa.

Rokotusajan voi varata kuntayhtymän alueella mihin tahansa rokotuspisteeseen, muuhunkin kuin omaan asuinkuntaan. Tällä sujuvoitetaan rokotusten etenemistä, sotesta kerrotaan.

Puhelinpalvelu avautuu torstaina 15.4.

1. riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila kuten elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä. Lisätietoja riskiryhmistä on THL:n sivuilla.

Valtaosa yli 70-vuotiaista on nyt saanut ensimmäisen koronarokotteen, heillä on jo rokotusaika, tai rokotusaikaa on tarjottu. Viimeisiä ajanvarauspuheluita yli 70-vuotiaille soitetaan tällä viikolla. Ikäryhmään kuuluvat voivat edelleen varata ajan myös eTerveyspalvelusta.

Edelliset tartunnat ovat viikonlopulta .

Ylä-Savon soten ja koko Pohjois-Savon alueella epidemiatilanne on perustasolla ja tartunnat lievässä laskussa. Nykyiset suositukset ja rajoitukset jatkuvat. Ylä-Savon soten alueella on todettu huhtikuussa seitsemän tartuntaa.

Astra Zeneca -rokote-erää on vielä tarjolla 65–69-vuotiaille. Kaikki ikäryhmään kuuluvat voivat halutessaan varata ajan sähköisesti eTerveyspalvelussa.

Ensimmäisen rokoteannoksen on Ylä-Savon soten alueella saanut yli 25 prosenttia, yli 70-vuotiaista noin 80 prosenttia.

Koko Suomessa ensimmäisen rokotteen on saanut noin viidennes.

Tällä hetkellä kuntayhtymän alueella on käytössä Biontech-Pfizer Comirnaty -, Moderna- ja Astra Zeneca Vaxzevria -rokotevalmisteet.

Etusivulla nyt

Luetuimmat