Ensi viikolla rokotetaan jo yli 50-vuotiaita

Koronarokotusten antaminen etenee hyvää vauhtia. Tarja Tikkanen

koronarokotukset

Koronarokotuksien antaminen etenee hyvää vauhtia Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella.

– On todella hienoa, että jo ensi viikolla voimme tarjota koronarokotusaikoja myös yli 50-vuotiaille, sanoo Eija Jestola, Ylä-Savon sote-kuntayhtymän terveysjohtaja.

Yli 50-vuotiaiden koronarokotusaikoja voi varata ensi maanantaista eli 17.5. alkaen sähköisesti eTerveyspalvelusta tai paikkakunnittain puhelinpalvelun kautta.

Muitakin ikäryhmiä rokotetaan yhä.

– Olemme nyt soittaneet tai yrittäneet tavoitella kaikkia yli 70-vuotiaita. Jatkossa rokotusajanvaraus toimii kaikille rokotusvuorossa oleville eTerveyspalvelun tai puhelinpalvelun kautta. On tärkeää muistaa, että vaikka rokotammekin nyt valtaväestöä, rokotamme edelleen kaikkia yli 16-vuotiaita riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia henkilöitä, Jestola painottaa.

– Puhelinpalveluun riittää yksi soitto. Soitamme puhelinpalveluun takaisinsoittopyynnön jättäneille henkilöille aina saatuamme lisää uusia rokotusaikoja. Rokotukset etenevät siis rokotteiden saatavuuden mukaan.

Ylä-Savon sote-kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla ja uusia tartuntoja on vähän.

– Kuntayhtymämme alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla ja tartunnat laskussa. Toukokuussa alueellamme on todettu yhteensä kaksi tartuntaa, joista viimeisin Iisalmessa 8. toukokuuta, kerrotaan kuntayhtymästä.

Epidemian osoittaessa laantumisen merkkejä Pohjois-Savo palaa perustason maskisuositukseen.

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu viimeisin tieto alueen tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.

Kommentoi