Yksi uusi koronavirustartunta kuntayhtymän alueella todettiin tänään tiistaina

Nyt rokotetaan jo yli 40-vuotiaita. Tarja Tikkanen

korona

Tänään tiistaina todettiin yksi uusi koronatartunta Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella. Tartunta oli ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Nykyiset suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan.

Rokotukset ovat edenneet nyt nohevasti: tällä hetkellä kuntayhtymässä rokotetaan yli 40-vuotiaita sekä 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvia yli 16-vuotiaita.

Rokotukset etenevät rokotteiden saatavuuden mukaan.

Nopeimmin koronarokotusajan saa varattua sähköisesti eTerveyspalvelusta. Ajanvaraus on mahdollista myös puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalveluun riittää yksi soitto.

– Soitamme puhelinpalveluun takaisinsoittopyynnön jättäneille henkilöille aina saatuamme lisää uusia rokotusaikoja, kerrotaan kuntayhtymästä.

Kuntayhtymän alueella koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut yhteensä noin 15 800 henkilöä, joka on 50,5 prosenttia alueen asukkaista.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut noin 4 000 henkilöä eli 13 prosenttia alueen väestöstä.

Kuntayhtymän alueella ollaan siis edellä Suomen keskiarvoa: koko Suomen rokotusten kattavuus ensimmäisen annoksen osalta on 47,3 prosenttia ja toisen annoksen osalta 11 prosenttia.

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu viimeisin tieto alueentartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.

Kommentoi