Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisilla oli noin kaksisataa tehtävää juhannuksena Pohjois-Savossa –  "Oli kiireistä, mutta ei se meitä yllätä, että juhannuksena on haipakkaa"

Itä-Suomen poliisilla oli juhannuksena noin 525 tehtävää Itä-Suomen alueella. Näistä noin 300 oli juhannusaatolta ja loput juhannuspäivältä. Tehtävistä reilut 200 oli Pohjois-Savon alueella pois lukien Varkauden, Leppävirran ja Rautavaaran seutu.

Pohjois-Savossa poliisia työllistivät rattijuopot, ruorijuopot, päihtyneet ja häiriökäyttäytyjät. Väki oli pakkautunut Tahkolle, missä juhannusta oli viettämässä tuhansia ihmisiä. Perjantaina Tahkolla ei poliisin mukaan näkynyt järjestyksenvalvojia, mutta lauantaina tilanne oli parempi.

Kansa kokoontui Tahkolle

Vakavin onnettomuus Pohjois-Savossa sattui aaton aattona torstaina Jännevirran sillalla, jossa yksi ihminen kuoli kahden henkilöauton nokkakolarissa.

Juhannusaattona Leppävirran Keinälänmäellä hukkui 55-vuotias venäläismies. Etelä-Savossa Pieksämäellä pelastuslaitoksen sukeltaja löysi lauantaina 64-vuotiaan miehen hukkuneena veneen läheltä.

Lauantaina iltapäivällä Suonenjoella valtatie 9:llä tapahtui peräänajo, jossa kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti.

Liikennejuopumuksia aattoyönä oli ollut Itä-Suomen poliisin toimialueella alueella 20. Poliisin Twitter-viestin mukaan humalassa on ajettu niin sähkömopolla, mopolla, golf-kärryllä, traktorilla ja erilaisilla autoilla.

Vesiliikenteessä poliisi teki juhannusaattona yhteensä 152 puhallusta, jonka tuloksena noin puolet puhalletuista veneilijöistä oli selvin päin.

Poliisi tapasi ratti- ja ruorijuoppoja

Lauantaina pahoinpitelyitä oli yhdeksän kappaletta ja rattijuopumuksia viisi kappaletta.

Poliisiasemalla lauantain ja sunnuntain välisen yön vietti yhteensä 17 henkilöä. Seitsemän on kiinniotettu rikoksista epäiltynä ja kymmenen henkilöä poliisilakiperusteisesti, kuten liiallisen päihtymyksen ja häiriön aiheuttamisen vuoksi.

– Oli kiireistä, mutta ei se meitä yllätä, että juhannuksena on haipakkaa, Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta todettiin sunnuntaina.