Koronarokotuksia ilman ajanvarausta Vieremällä, Sonkajärvellä, Iisalmessa ja Kiuruvedellä elokuun alussa

Toiveena on, että etenkin nuoret käyttäisivät hyväkseen mahdollisuutta hankkia koronarokotus ilman ajanvarausta ensi viikolla. Jaakko Silvast

Korona

Elokuun ensimmäisellä viikolla kaikissa Ylä-Savon sote-kuntayhtymän kunnissa tarjotaan koronarokotuksia ilman ajanvarausta.

– Iisalmen ja Kiuruveden ajanvarauksettomista rokotuksista saatujen hyvien kokemusten johdosta tarjoamme rokotuksia ilman ajanvarausta tulevalla viikolla kaikissa kunnissamme, kerrotaan Ylä-Savon sote-kuntayhtymästä.

Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Iisalmessa 3.8. klo 16–20, Kiuruvedellä 4.8. klo 8–16, Sonkajärvellä 3.8. klo 11–16 ja Vieremällä 5.8. klo 8–15.

Rokotukseen voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki kuntayhtymän alueen yli 16-vuotiaat asukkaat sekä 12–15 -vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat lapset ja nuoret.

Tällöin annetaan vain ensimmäisiä koronarokotuksia, eli tehosterokotteita ei tuolloin ole mahdollista saada ilman ajanvarausta.

– Haluamme tarjota helpon tavan tulla rokotukselle silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Lisäksi tällä viikolla otetut rokotukset ehtivät kehittää vasta-aineet juuri ennen koulujen alkua.

– Koska alueemme on kiihtymistasolla, toiveena onkin, että etenkin nuoret, yli 16-vuotiaat käyttäisivät mahdollisuutta nyt hyväkseen. Tämä auttaisi omalta osaltaan säilyttämään alueemme tartuntatilanteen rauhallisena. Toivomme, että rokotukseen saavutaan maskin sekä henkilö- tai kelakortin kanssa.

Kaikki alueen yli 16-vuotiaat voivat edelleen varata koronarokotusajan sähköisesti eTerveyspalvelusta tai puhelinpalvelun kautta. Nopeinta ajanvaraus on eTerveyspalvelussa.

12–15-vuotiaiden 1 tai 2 riskiryhmään kuuluvien nuorten tulee jatkossakin varata aika puhelinpalvelun kautta. Puhelinajanvarauksen yhteydessä hoitaja varmistaa, että nuori kuuluu riskiryhmään 1 tai 2.

– Avaamme eTerveyspalveluun uusia aikoja ja soitamme puhelinpalveluun takaisinsoittopyynnön jättäneille henkilöille aina saatuamme lisää uusia rokotusaikoja. Rokotukset siis edistyvät rokotteiden saatavuuden mukaan, kerrotaan kuntayhtymästä.

Kommentoi