Ylä-Savon sotelta uusi ohjeistus koronatestaukseen – Jatkossa vain oireiset koronatestiin ja muut testataan ainoastaan tartuntatautilääkärin arvion pohjalta

Pääsääntönä jatkossa on, että vain oireiset henkilöt testataan. Iida Mulari
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Ylä-Savon sote tiedotti torstaina, että ohjeistukseen koronatestauksen tarpeellisuudesta on tehty muutos.

Pääsääntönä jatkossa on, että vain oireiset henkilöt testataan. Tartuntatautilääkäri arvioi oireettomien henkilöiden testaamisen tarvetta.

Ellei koronakaranteenissa olevalla henkilöllä ilmene oireita, ei jatkossa enää tarvitse karanteenin puolivälissä käydä automaattisesti testissä. Tähän asti koronakaranteenissa olevia henkilöitä on pyydetty käymään koronatestissä karanteenin puolivälissä.

Koronan muuntovirukselle mahdollisesti altistuneita ei jatkossa myöskään testata, jos heillä ei ole oireita. Jos oireita on ja tiedossa on mahdollinen altistuminen, ohjeistetaan käymään koronatestissä mahdollisimman pian.

Koronakaranteeniin asetetun työssä käyvän henkilön koronatestaus tehdään jatkossa vain tartuntatautilääkärin arvion mukaan, eli ei enää automaattisesti aina ennen töihin paluuta.

Maahantulon yhteydessä ohjeistetaan edelleen koronatesteihin, THL:n suositusten mukaisesti. Viimeisimmät ohjeet ja suositukset löytyvät THL:n sivuilta.

Samoin edelleen ohjeistetaan käymään koronatestissä, jos on saanut koronavilkun hälytysilmoituksen.

Kuopiossa testataan yhä koronaoireisia, joilla on kaksi koronarokotetta – Kaupunki odottaa valtakunnallista linjausta – Ylilääkäri: "Minä olen pudonnut kärryiltä"

Kommentoi