Uusia koronavirustartuntoja 16 Ylä-Savon soten alueella

Kotitestit ovat tärkeä apu uusien tartuntojen ehkäisyssä ja altistumisketjujen tunnistamisessa, eli oireiden ilmaantuessa voi tehdä kotitestin. Marja Keski-Luopa
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Tiistaina 28. joulukuuta todettiin Ylä-Savon soten alueella 16 uutta koronapositiivista henkilöä.

Iisalmessa tartuntoja todettiin 5, Kiuruvedellä 2, Sonkajärvellä 3, Vieremällä 5 ja muu paikkakuntalaisella 1. Tartunnan jäljitys on kesken ja ruuhkautunut.

– Pyrimme ottamaan yhteyttä altistuneisiin. Odottakaa yhteydenottoa ja vastatkaa tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Olkaa karanteeninomaisissa olosuhteissa, mikäli olette saaneet tiedon mahdollisesta altistumisesta, soten tiedotteessa ohjeistetaan.

Kotitestit ovat tärkeä apu uusien tartuntojen ehkäisyssä ja altistumisketjujen tunnistamisessa, eli oireiden ilmaantuessa voi tehdä kotitestin.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kotitestit eivät ole yhtä herkkiä eli tulos voi jäädä virheellisesti negatiiviseksi eikä niiden perusteella voi tehdä hoito- tai rajoituspäätöksiä.

Uusia koronavirustartuntoja 12 Ylä-Savon soten alueella

Aluehallintovirasto pohtii kokoontumisrajoituksia Pohjois-Savoon

Kolmansia rokotteita on jo tarjolla myös työikäisille Ylä-Savon soten alueella, pian muissakin Ylä-Savon kunnissa – Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden rokotukset alkavat tällä viikolla Ylä-Savon soten alueella.

Joulun jälkeiset koronaluvut Ylä-Savon soten alueella: Neljässä päivässä 41 uutta tartuntaa

Kymmeniä karanteenissa Pielavedellä

Kommentoi