Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savolaenen Horinaskooppi – eli mittee ne tähet näättää vuojelle 2022

Pässi (21.3.–19.4.) Ohhoh – nyt muuttuu ulukonen ilimees kertaryssääksellä. Annat siärkarvaes kihartua ja vartes vankistua, vuan ite oot sitä mieltä, että kaekki tuo vuan lissee sinun ylleistä ylyväyttäes. Arvelet jotta viimennii ulukonen kommeus alakaa yltee myös sissäesen kaaneuven tasolle. Joopa joo. Sen verran monet on suanna kokkee sinun sarviis terävyyttä, että eevät kehtoo ennee sannoo tottuutta vaekka miel tekissii.

Sonni (20.4.–20.5.) Ylleensä ruukoot nähä aena vuan punaesta – tae nuapurin pihan puolella vihreetä – mutta nytpä ruppeet näkemään mualiman kaekissa satteenkuaren väreissä! Vappauvut entisistä estoesta ja ahtaesta aattelumalleista kaekin puolin, samaten kaekenlaesista p...siis kärpäsistä: Raid-kulukueessa heelut etummaesena lippu käessä, ja tykkeet koristautua paetsi kukkasilla ja muilla kasviksilla, myös kaeken mualiman kilikuttimilla. Hankit nenärenkaan, tekonivelen ja lopulta myös pallon jalakaes, nii mahotonta on mänö!

Velj'miehet (21.5.–20.6.) Jakomielinen elämänmänö jatkuu tänäkii vuonna. Oekee kätes ee tiijä minne vasen jalakaes on mänössä, piäs pyörii ku hoijakka talavijiällä ja yrität tehä sata asijata yhtä aekoo. Ressi tulloo vähemmästäe. Vuan vuojen loppupuolella niät jo valon: otat lepposammin etkä ies vastoo kun pomo taekka puoliso soettaa. Se valo suattaa tosin muuttua äkkiä ulukovaloks, ku leppoestamisen jäläkimaeningeissa sinut siirretään avijoliitto- tahi orkanisaatijouuvistuksessa takavasemmalle reservijookkoehin.

Saks'niekka (21.6.–22.7.) Ylleesä koko talaven mökötät hiljoo kuoressaes, mutta aata armias kun tulloo kesä! Sillon et tiijä mänisitkö etteen- vaeko taaksepäen, ku vaahtija riittää! Nuama rusottaen nipistelet kesäjuhlissa muihen takalistoja, ihan sama onko kysseessä mies-, naes- taekka muu-oletettu. Mutta somemualimaan elä mäne ollenkaan: miituu sannoo jotta "siijuu" ja saman tien sinut kanseloijjaan elikkä joovut perruuttammaan takasi oman kuores sisään. Eläkä tule sieltä ulos ennenku tuas vuojen piästä.

Ilives (23.7.–22.8.) Tiijätkö, muut taetaa vähä pelätä sinuva! Oot niin vaekuttava hahmo ja terävä joka suhteessa, että jos joskus yrität ilosesti naaroo hampaat väläkkyen, nii hammasliäkärrii juoksoo pakkoon. Toesinaan haluvat esitellä pehmosta puoltaes, ja sillon oottii kyllä melekonen sarjahurmooja. Tae -murhooja, sillä jokkaenen jo tietää, että sinuva ee toenna silitellä, ee myötä- eekä vastakarvaan. Puraset piän irti siltä joka moesta yrittää.

Vanahapiika (23.8.–22.9.) Monet pittää sinuva semmosena vuatimattomana harmoona hiirulaesena, mutta ite tiijät, jotta sinun sisälläes ellää Willi ja Wappaa Soturikuningatar tahikka -kuningas. Se onnii kyllä varsinaenen sissäenen sankarj, sillä kovin ussein et ulospäen tuota sapelija heeluttavata ärreetä hirmua piästä näkymään. Siitä johtuukii monet sissäeset korvennukset, ilimavaevat ja tyrät joesta tulet kärsimään. Paeneita kannattaes välillä piästellä vaekka sitten turraattelemalla paha henki poes.

Puntarj (23.9.–23.10.) Tulevana vuonna lasket ja mittaelet entistä ankarammin sekä ihtes että varsinnii muitten tuloja, mänöjä, veroja, kaloritaalukoeta, vyötärön ympäryksiä ja älykkyysosamiäriä. Hullua hurskaammaks et näestä mittaaksista kuitenkaan tule, jotenka loppuviimeks heetät mittarit mehtään ja villiinnyt elämään ku irti piässyt lehmä kaarapellossa. Siitä seoroo tietysti massiivine moraalinen ja vyysinen ähky, mutta itekkii tiijjät, että välillä tekköö hyvvee iha vuan hurvitella. Seoraaksia ehtii miettiä myöhemminnii.

Mäntypistiäenen (24.10.–22.11.) Oot niin pisteliäs eläjä, että ilimottauvut terveyskeskukselle vappaaehtoseks koronapiikin pistäjäks. No elä mittään: tämä hyvä työ huomataan paremmissae piireissä ja kohta maene kasvaa, restentin linnaan tulloo kuhtu ja paekallislehti huastattelloo. Ja kirjaston etteen tehhään sinusta patsas. Ee kuitenkaan näköspatsasta: jokkaenen ymmärtää, että sinun tappaaksessaes sympoolinen patsas on kahtojille esteettisempi elämys.

Kukko (23.11.–21.12.) Suat kiekua aenae kolomesti joka asiasta, ennenku muut vaevautuvat ies lotkaattammaan korviaan. Toesin sannoen aaktoriteettis on hävinnä tykkänään – mikäli sitä on millonkaa ollukkaa. Heelut ja hypit kun piätön kana asijasta toeseen, ja melekosia munnaaksia tiettii vuoen aekana. Vuan sinullapa onnii yltijöoptimistinen luonteenluatu: eli jos tulloo munnaaksia, sinä tiet siitä munakasta! Taekka munakokkelija, munavoeta tae – jos astut korkeemmalle kastronoomiselle rappuselle – munatotia! Master-seffissä piäsisit pitkälle.

Hirvi (22.12.–19.1.). Oot niin kyllästynnä olemaan se hillityn-hallittu tyylniekka, että nyt aijot rävväyttöö. Meenoot näättee sarves, hampaes ja kaekki muuttii paekat nii että muut ee tiijä minne kahtosivat moesen vyysis-menttaalisen strippaaksen aekana. Vuan sinä koet suurta vappaaven huumoo ja laakkoot mölisten metän raahaan.

Nuottamies (20.1.–19.2.) Sinusta tuntuu niinku elämäes venneestä oes aerot karanna, tappi unohtunna poekkeen eekä pelastusliiveistä tietookaan. Kalattii tuntuu mänövän nuapurin katiskoehin. Vuan elähän mittään: nosta purjeet ylös ja porhalla rohkeesti tuntemattomille ulapoelle. Unoha pienet näpertelyt ja aattele isosti. Tajuntaes luajenookii ihan itestään, kun mietit miten uuven rohkeen elämäntyylis oekeen kustantaesit.

Muikut (20.2.–20.3.) Sinulla riittää huaveita. Haluaesit olla niinku haekala, joka uiskentelloo sosijaalisen elämän aallokossa liukkaasti ku lippeekala joolulaataselta laskiämpäriin. Tae ies niinku lohi, joka ee anna pienten etteen tulevien puttoosten olla elämäsä jarruna. Mutta ku sinä oot muikku! Sinun salanen voema onnii siinä, että sinut muistetaan – oot suorastaan jokkaese huulilla sillon kun ikkuistettaan elämän tärkeimpiä tillaesuuksia. Eekä se ookkaan mikkään vähänen suavutus. (PL)