Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia tartuntoja neljän päivän aikana Ylä-Savon soten alueella 46

Ylä-Savon soten alueella todettiin uudenvuoden aaton–sunnuntain 2. tammikuuta välillä 40 uutta koronapositiivista.

Uudenvuoden aaton 15 todetusta tartunnasta iisalmelaisilla oli 6, sonkajärveläisillä 2 ja muunpaikkakuntalaisilla 7. Tammikuun 1. päivänä tartuntoja todettiin 9, joista iisalmelaisilla 6, vieremäläisillä 1 ja sonkajärveläisillä 1 sekä muunpaikkakuntalaisella 1. Tammikuun toisena positiivisia tuloksia oli 16: Iisalmi 7, Kiuruvesi 2, Vieremä 3 ja muunpaikkakuntalaiset 4.

Torstaina 30. joulukuuta uusia tartuntoja todettiin kuusi: Iisalmi 2, muunpaikkakuntalaiset 4.

Tartunnanjäljitys on kesken ja ruuhkautunut. Ylä-Savon sote kehottaa odottamaan yhteydenottoa ja vastaamaan tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Kun on saanut tiedon altistumisesta, tulee olla karanteeninomaisissa olosuhteissa. Lisätietoa on Ylä-Savon soten verkkosivuilla.

Ylä-Savon sotesta suositetaan tekemään kotitesti, jos oireita on. Jos tulos on positiivinen, tulee varata aika koronatestiin.

Joulun jälkeen koronatartuntoja määrä lähti nousuun niin Pohjois-Savossa kuin koko maassa. Tartuntamäärät lisääntyvät tällä hetkellä nopeasti, sillä koronavirus tarttuu tehokkaasti, sotesta muistutetaan.

– Kehotamme ihmisiä välttämään kaikkia paitsi välttämättömiä tapaamisia, käyttämään kasvomaskia aina julkisissa paikoissa liikkuessaan ja hankkimaan täyden rokotesuojan koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan.

Joulukuun aikana Ylä-Savon soten alueella todettiin peräti 328 tartuntaa, mikä on noin puolet alueen koko vuoden 2021 (657) tartunnoista. Tammikuussa tartuntoja on todettu 25.