Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi varoittaa: Varkaat tunkeutuivat huijaustarinan avulla vanhuksen kotiin

Kolme varasta tunkeutui yli 80-vuotiaan miehen kotiin Vieremällä keskiviikkona aamuyöllä. Miehet olivat pukeutuneet huomioliiveihin, kun he soittivat asunnon ovikelloa Sadeharjuntiellä Vieremän keskustassa yöllä noin kello 1.45.

Kun iäkäs mies avasi oven, oven takana oli ensin vain yksi nuori mies keltaisessa huomioliivissä. Hän väitti, että asunto pitää tarkastaa vesivahingon takia. Kun asukas päästi nuoren miehen sisään, samalla oven avauksella asuntoon tuppautui kaksi muutakin miestä.

Kaikilla kolmella miehellä oli tummat vaatteet ja keltaiset huomioliivit. Kukaan miehistä ei ollut kuitenkaan oikeasti työtehtävissä.

Miehet kiertelivät asunnossa ja poistuivat. Sen jälkeen asukas huomasi, että häneltä on varastettu lompakko ja matkapuhelun.

Poliisi pyytää havaintoja Vieremän taajamassa keskiviikkona aamuyöllä liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Poliisille tulee myös ilmoittaa mahdollisimman pian, jos on joutunut samanlaisen varkauden kohteeksi jossain muualla Ylä-Savossa.

Mahdollisesti samat varkaat iskivät seuraavana yönä Pohjois-Pohjanmaalla Kärsämäellä, Nivalassa ja Sievissä, jossa he kävivät yön aikana kolmessa eri asunnossa. Kaikissa tapauksissa miehet väittivät tulleensa korjaamaan vuotavaa vesiputkea. Samalla miesporukka varasti uhreilta rahaa.

Oulun poliisi epäilee, että osa uhreista oli valittu kohteeksi, koska heidän asuntonsa ulko-ovella oli rollaattori. Siitä oli pystynyt päättelemään, että asunnossa asuu iäkäs ihminen.

Samalla tavoin vesivahingon korjaajia esittäneitä huijareita liikkui varkaissa viime syksynä. Silloin varkaat kävivät asunnoissa ainakin Kuopion Vehmersalmella ja Pyhtäällä.