Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijoilta | Kaverikoiria tarvitaan vielä lisää

Iloinen koiraväki kokoontui Kauppilanmäen kylätalolle 3–4.9.2022 Kennelliiton kaverikoirakurssille.

Kennelliiton kaverikoiratoiminta on pyyteetöntä vapaaehtoistoimintaa, jossa koiran avulla tuodaan iloa ja elämyksiä ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta oman koiran pitoon.

Kaverikoirat ja ohjaajineen vierailevat eri kohderyhmien, kuten lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona. Vierailukohteita voivat olla vanhusten palvelutalot, asumispalvelu yksiköt, koulut sekä päiväkodit.

Pelkällä koiran läsnäololla ja kosketuksella on hyviä vaikutuksia. Puhumatonkin vanhus on ruvennut puhumaan omista koiristaan ja muista mukavista asioista. Usein hoitajat ovat ihmeissään, mitä koiran läheisyys tekee puhumattomille ihmisille.

Kaverikoirat ovat tavallisia kotikoiria ja ohjaajat ovat vapaaehtoisia maallikkoja. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja arjen piristäminen.

Kaverikoirat tunnistetaan oranssista työasusta oranssista kaulahuivista, ohjaajat kaverikoiraliivistä ja nimikyltistä.

Ylä-Savon Kaverikoirat -ryhmä toimii usealla paikkakunnalla: Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Lapinlahti ja Varpaisjärvi. Vieremä on ainoa, jossa ei vielä ole vakiokäyntipaikkaa. Vakiopaikoissa kaverikoirat vierailevat noin kerran kuukaudessa.

Ryhmä tekee yksittäisiä vierailuja mielenterveyskuntoutujien ja nuorten toimintaryhmissä, päiväkodeissa, koulujen järjestämissä tapahtumissa ja erilaisissa tapahtumissa ympäri Ylä-Savoa.

Kaverikoirille on ollut viime aikoina paljon kysyntää, mutta tällä hetkellä ryhmä on supistunut sen verran, että joka paikkaan ei koiria ole riittänyt.

Onneksi saimme viime viikonloppuna järjestetyltä kurssilta ryhmäämme reilusti lisäystä, yhdeksän uutta koiraa, jotka pikkuhiljaa aloittavat toimintansa jo mukana olevien konkareiden kanssa.

Tästäkin huolimatta koiria tarvitaan koko ajan lisää, koska kysyntä lisääntyy vuosi vuodelta. Uusi Kennelliiton kaverikoirakurssi järjestetään jo marraskuussa Kuopiossa.

Mikäli kiinnostuit toiminnasta ja haluaisit lähteä koirasi kanssa mukaan, tai haluat pyytää koiria vierailulle, ota yhteyttä.

Ylä-Savon Kaverikoirien yhteyshenkilön Sonja Ollikaisen yhteystiedot löytyvät Kaverikoirien kotisivuilta, joka löytyy netistä hakusanalla "Ylä-Savon Kaverikoirat".

Pohjois-Savon Kennelpiirin kaverikoiravastaava