Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten ne tähet mualimata pyörittää – Savolaenen Horinaskooppi 2023 sen kertoo!

Kenelle tulloo rikkaaksia, kelle rakkaaksia, kuka suap vuan korvamatoja tae suorastaan -tillikoeta? Lue niin tiijjät! Tällä horinaskoopilla on vuojen horinatakkuu!

Pässi (21.3.–19.4.) Oot ylleesä aeka itepäenen paakapiä, mutta nyt sinusta tulloo lempeen luttana ku villalapanen, ja oot myötääsä antamassa myöten kuka vuan ossoo ottoo tillaesuuvesta vuarin. Ja nehän ossoo! Oot lahjottamassa poes aatoo, raktoria, puolisota taekka lemmikkikissoo jokkaeselle joka vuan pyytää! Elämä silittellöö sinuva nyt monella laella myötäkarvaan, siitä johtuu tuo ylenmiäräsen hurmijollinen olotila. Vuan ootaha ku siitä herreet...

Sonni (20.4.–20.5.) Pusket ja puuskutat etteenpäen sorkat savuten semmosella tarmolla, että poes alta ystävät ja varsinnii vihamiehet! Sinun pittää kuitenniin jatkossa vähän varroo mittee suuhuis työnnät – ja toesaalta myös, mittee sieltä suusta tulloo ulos! Et oo mitenkää erikoisen tunnettu hienotunteisuuvesta, ja näenä tiijostavina aekona tahot astua liukumiinoehin ihan vähän piästä!

Velj'miehet (21.5.–20.6.) Oot viimennii tehnä sovinnon ihtes kansa, ja siinä huumassa piätät että jätät kaekki erpurat ja kaksmielisyyvet historijjaan muittennii kansa. Terveös kuitennii aeheottaa ropleemoja: korvamaot kaeveloo käätävijjään nii, että piäes alakaa olla jo pelekkee tyhjee onkaloo missä kaeku vuan kulukoo. Muut ee kylläkää huomoo mittää erroo entiseen.

Saks'niekka (21.6.–22.7.) Oot aeka kätevä käsistäes, ja erityisesti sakset taekka muut kerihtimet kuuluu kopraes yhtä tiukasti ku umpsolomu joolukuusen kynttiläjohtoon. Niinpä innostut tekemään kaekennäkösiä leekkaaksia vähä enemmännii. Jos oot liäkäer nii leekkaassalissa nappaset potilaalta umpilisäkkeen lisäks poes muutae jootavata; jos johtotason immeenen niin leekkoot poes yljmiäräsiä ettuuksia työläesiltä. Loput tyytyy leekkoomaan vuan varpaankynsijään. Mutta siitäkii sinä tiet taijetta! Loestat tähtenä harrastajateatterin Varpaankynsiin leekkooja -näätelmässä, taekka sitte sinusta tulloo ihan muankuulu Kyns-konstnääri!

Ilives (23.7.–22.8.) Koristelunhalune oot ollunna aena, mutta nyt alakaa jo männä ylj kaekkii rajojen. Kiharrat siärkarvaes, tuunoot tukkaes tae kiillotat kaljus entistä loestavammaks – ja kaeken lisäksi myös sissäenen hehkujs on semmosta luksiluokkoo, että pimmeessä vastaantulijat häekästyy! Jätät jäläkees vuoan särkyneitä syvämmiä ja aatonromuja.

Vanahapiika (23.8.–22.9.) Elämäes on ollu yhtä työn paljoutta ja hien pyyhintätä, ja samalla linjalla näättäes vuan jatkuvan. Eehän tuossa oo mittään tolokkua: palakaks et muuta sua kun tyrän ja mahahuavan! Voehan se työ olla elämän suola, mutta tiijät itekkii että liiallista suolan käättöö pitäes välttee! Keskity sen sijjaan elämän makkeisiin paloehin! Muista että elämä on ku konvehtirasija: ikinä ee tiijjä millonka näppiin sattuu makkee tohveeryhveli ja millonka tuas semmonen inhan räkäne luirutääte. Vuan piäasia jotta elämäessäs riittää imellosta!

Puntarj (23.9.–23.10.) Ee oo tottakaa: on tulossa semmosta rahan räeskettä ja valuutan vaehtoo, ettee taskulaskimen likiarvot ennee riitä! Suat palakankorotuksen, veekkaasvoeton, arpa on onnekas tae muut maksaa vanahoja velekojjaan – joka tappaaksessa kukkaroes ratkii liitoksistaan ja nuapurit on katteellisia! Mittee muuta voesit ennee toevookkaan?

Mäntypistiäenen (24.10.–22.11.) Ylleesä ruukoot liihotella ihan omissa svääreissäes, mutta nyt paakaotat piäes semmoseen mäntyyn että kopsahat kummasti muan pinnalle. Samalla säkenöevä sanan säeläes tylsyy tykkänään ja vaahtis hyytyy hiljaseks hytinäks. No elä mitään, ee sitä iän kaeken kestä. Pikkuhiljoo surinat vastakkaesen sukupuolen kansa alakaa kiihtyä, ja ruppeet kohta vuan lemmestä pörisemmään! Joo-o, ee sitä kukkaan uskoes mutta näen käyp! Eläkä nyt sitte muni tuota asijata, ku kerrannii oes onni myötä!

Kukko (23.11.–21.12.) Sinä ruukoot työntee nokkaes joka paekkaan, vuan sepä tottavie kannattaa: tulevana vuonna nookit oekeeta kultajyviä! Toesin sannoen materijaalista hyvvee karttuu niin että sijotusneovojat jo jonottaa puhheilles. Uskottii pakallissiin asijantuntijoehin ja sijotat tottoon, lottoon ja vakijoveekkaakseen, sillä seoraaksella että pankijohtajasta tulloo sinun uus paras ystäväes! Kerta kaekkijaan mahottomia onnenkantamoesia!

Hirvi (22.12.–19.1.) Jotennii aena syksysin sinulla on kaahee menovaehe piällä. Kolistelet sarvijaes vähä jokkaesen vastaantulijan kansa, ja oot rynnimässä kaekkiin mahollisiin peijaesiin, sillä seoraaksella että oot usseemman kerran korviaes myöten melekosessa sopassa. Tähet suosittelissii nyt hiljaeselloo korpiin kätköessä, vuan ethän sinä tuota usko, ja oottii het piättömästi sänteemässä liikenteeseen.

Nuottamies (20.1.–19.2.) Rysäes särkyy, sualiit karkoo ja vene uppoo – siinä ennuste alakuvuojelle. Vua elähä mittään, kyllä se siitä paranoo loppuva kohen, kun nostat silimäes omista aeronhankaemista vähä ylemmäs. Ruppee oman elämäes kapteeniks ja tarkkaele, mittee ne luajemmat ulapat sinulle tarjoes. Sillä kato: sinuva ee oo luotu kahlomaan paekallisissa pikkulätäköessä, vuan oot isompiin valtamerriin vallottaja! Vuan varrauvu siihen, että perässäpurjehtijoeta kyllä riittää!

Muikut (20.2.–20.3.) Sinusta tuntuu ku olisit akvaarijossa uiskentelova kultakala, jota jokkaene tuijottaa! Ja sinä ku haluvasit mieluummin sukeltoo mielen syvvyyksiin ja pohiskella vilosohvisia uatoksia ihan vuan omassa hyvässä seorassaes. Mutta nyt ee toenna eristäätyä, sillä loppuin lopuks kuitennii tykkeet uiskennella isommassa parvessa. Eeku vuan pyrstö pystyyn, suoloo kaenaloon ja paanalle! (PL)