Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvaatko kuinka monta metsäkonetta Ponssen tehtaalla on tehty? Nyt valmistunut juhlakone lähtee Skotlantiin

Ponssen tehtaalla Vieremällä päästiin juhlimaan merkkipaalua säkkipillien säestämänä, kun Ponssen 19 000. metsäkone valmistui.

Ponssen Scorpion Giant -harvesteri luovutettiin uudelle omistajalleen Elliot Henderson Ltd:lle Vieremällä perjantaina. Metsäkone lähtee töihin Skotlantiin.

Luovutusta säesti Royal Burgh of Annan Pipe Band -säkkipilliorkesteri.

– Kiitän Elliot Hendersonia ja Royal Burgh of Annan Pipe Band -orkesteria siitä, että he tulivat Vieremälle juhlistamaan 19 000. metsäkoneen rajapyykkiä kanssamme. Tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta, kun Vieremän kylällä kuullaan säkkipillin soittoa. Ja vielä kun kyse on Ponsse UK:n ensimmäisestä juhlakoneesta, tämä on hyvin erityinen päivä meille kaikille. Muistelemme tätä päivää vielä pitkään, kertoo Ponsse UK:n toimitusjohtaja Gary Glendinning tiedotteessa.

Elliot Henderson Ltd on ollut Ponssen asiakas jo yli 20 vuoden ajan. Yrityksen toimipaikka on Selkirkissä Skotlannissa. Yrityksestä kerrotaan, että kone pääsee ensitöikseen korjaamaan myrskytuhoja Skotlannissa.

Ponsse UK on toiminut Isossa-Britannissa vuodesta 1996. Vuodesta 2017 yhtiön kotipaikka on ollut Annanin kaupunki Skotlannissa, jossa työskentelee noin 30 ponsselaista.

Ensimmäinen vieremäläinen metsäkone toimitettiin Isoon-Britanniaan jo vuonna 1994, jonka jälkeen konekanta on kasvanut lähes 400 kappaleeseen.