Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylä-Savonkin kylille kaavaillaan tapahtumia ja näyttelyitä

Pohjois-Savon Kylät ry on saanut Taiteen edistämiskeskukselta rahoituksen Oma kylätaide -hankkeeseen tälle vuodelle. Tarkoitus on järjestää maaseudun kylille Oma kylätaide -tapahtumia.

Kyläläiset pääsevät suunnittelemaan tapahtuman yhteyteen myös kylätaidenäyttelyn, jonne he voivat tuoda esille omia tärkeäksi kokemiaan taide-esineitä, kylätalolle tai muuhun tilaan. Teos voi olla pieni patsas, käsityö, lahjaksi saatu taulu, esine tai jonkin muu merkityksellinen esine tai kuva.

Taidenäyttelyn suunnitellussa ja pystyttämisessä auttaa hankkeen kylätaidekoordinaattori Eeva Mölkänen.

Tapahtumien ja näyttelyiden tavoitteena on muun muassa lisätä kylän yhteisöllisyyttä sekä ihmisten osallisuutta taiteen avulla ja tuoda mahdollisuus nauttia taiteesta ja kulttuurista maaseudulla, kylien keskuudessa.

Hankealueen kylät voivat hakea mukaan 21. helmikuuta asti sähköisellä hakulomakkeella, joka on yhdistyksen verkkosivuilla. Mukaan voi hakea yksin tai lähikylän kanssa.

Tapahtuma voidaan järjestää 12 kylällä.

– Etusijalla ovat kylät, joissa ei aiemmin ole ollut hanketoimintaa kauttamme. Poikkeuksena on, jos teette yhteistyötä jonkun toisen lähikylän kanssa, voimme mahdollistaa hankkeen toimet useammallekin kylälle, Pohjois-Savon Kylät ry kertoo tiedotteessa.

Oma kylätaide -tapahtuman oheen voi saada oheisohjelmaa resurssien ja mahdollisuuksien mukaan: esimerkiksi musiikkia, esiintyviä taiteilijoita ja erilaisia taidetyöpajoja. Taiteilijat voivat pian hakea töihin Oma kylätaide -tapahtumiin erillisellä hakulomakkeella, josta tiedotetaan lisää Pohjois-Savon Kylät ry:n verkkosivuilla.