Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savosta halutaan kansainvälisesti kilpailukykyinen matkailukohde – uusi yhtiö vauhdittamaan kehitystä

Pohjois-Savoon perustetaan maakunnallinen matkailunedistämisorganisaatio Pohjois-Savon Matkailu Oy.

Tämän viikon tiistaina 21.2. pidetyssä yhtiön osakaskokouksessa Pohjois-Savon kunnat ja yhtiön osakkaaksi ilmoittautuneet yritykset ovat hyväksyneet yhtiön rahoitusraamin ja osakassopimuksen.  

Varsinainen perustamiskokous on tarkoitus pitää ennen juhannusta. Sitä ennen yhtiön perustamisasiakirjat käsitellään kunnissa, kerrotaan kehitysyhtiö SavoGrown viestinnästä.  

Maakunnassa on tarvetta alueelliselle matkailunedistämisorganisaatiolle, eikä maakunta ole tällä hetkellä kansainvälisesti kilpailukykyinen. Tiedotteen mukaan tällä hetkellä Pohjois-Savon maakunnan matkailijoista 94 prosenttia on kotimaan matkailijoita.  

Perustettavan yhtiön tehtävänä onkin kasvattaa maakunnan kansainvälistä matkailua. Pohjois-Savon Matkailu Oy toisin sanoen tuottaa markkinatietoa ja seuraa matkailun kehittymistä sekä toteuttaa matkanjärjestäjäyhteistyötä. Organisaatio lisäksi edustaa alueen matkailutoimijoita sovituissa alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.  

Kunnat omistavat Pohjois-Savon Matkailu Oy:stä perustamisvaiheessa merkittävän osan eli 75 prosenttia. Alueen yritysten omistuksessa on puolestaan loput noin 25 prosenttia. Myös rahoitus jakautuu samassa suhteessa. Yhtiön perusrahoitus on vähintään 200 000 euroa, ja se voi toteuttaa kehittämishankkeita, joiden avulla saadaan lisää vipuvartta kasvun luomiseen. 

– Tämä on meille yrityksille tärkeää, koska jos haluamme aitoa kasvua toimialalle, tarvitsemme kansainvälistä matkailua. Nyt ollaan ottamassa ensimmäinen askel kohti sitä, mutta tie on pitkä ja tarvitsemme mahdollisimman monta yritystä mukaan, toteaa Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Suutarinen.

Yhtiössä ovat mukana tässä vaiheessa kaikki Pohjois-Savon kunnat ja kaupungit sekä 15 yritystä eri puolilta maakuntaa. Tässä vaiheessa lisääkin yrityksiä otetaan yhtiön perustajaosakkaiksi.  

*** Uutista täydennetty Lauri Suutarisen sitaatilla 23.2. kello 13.04.