Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuollut susi löytyi maantieltä – aiemmin keskeltä tietä löytyi myös hirven raato

Ohikulkijat löysivät kuolleen suden maantieltä Pielavedellä torstai-iltana. Suden raato löytyi Lahnankankaantieltä torstai-iltana kello 21:n aikaan.

Poliisin paikalle hälyttämä suurriistavirka-avun metsästäjä tarkasti kuolleen eläimen. Kyse oli aikuisesta sudesta, jossa ei näkynyt päälle päin ulkoisia vammoja. Tiellä ei ollut myöskään verta. Suden epäillään kuitenkin jääneen auton alle ja kuolleen vammoihinsa.

Poliisi lähettää eläimen tutkittavaksi Ruokavirastolle, jolle suurpetojen kuolinsyyn tutkinta kuuluu. Tutkijat tutkivat suden kuoleman syyn ja keräävät myös havaintoja ja tietoja esimerkiksi suden aiemmista vammoista, sairauksista tai ravitsemustilasta ennen kuolemaa.

Kukaan autoilija ei ollut ilmoittanut törmänneensä suteen. Poliisin mukaan pimeässä on mahdollista, ettei autoilija ole törmäystä huomannut tai tunnistanut, mistä eläimestä oli kyse.

Poliisin mukaan kuollut susi on voinut olla laumaa, joka on liikkunut Pielaveden–Kiuruveden alueella.

Kiuruveden pohjoisosista löytyi torstaina kuollut hirvi, joka oli jätetty keskelle tietä. Hirven raato oli jäänyt tielle ilmeisesti susilauman jäljiltä. Sudet olivat todennäköisesti metsästäneet hirveä ja jättäneet sen raadon tielle tultuaan esimerkiksi häirityksi liikenteen vuoksi.

Poliisi ohjeistuksella paikalliset asukkaat siirsivät hirven raadon loput pois tieltä muualle.

Kuollut naarassusi löytyi tieltä – törmäsi ehkä auton kanssa

Ilves jäi auton alle Kuopiossa – eläin kuoli heti onnettomuuspaikalle