Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuollut naarassusi löytyi tieltä – törmäsi ehkä auton kanssa

Ohikulkija löysi kuolleen suden maantieltä Vieremällä viime perjantaina. Naarassusi löytyi Ouluntieltä läheltä Lapinsalon risteystä perjantai-iltana ennen kello 20.30:tä.

Poliisin mukaan eläimen epäillään kuolleen jäätyään jonkun ajoneuvon kuljettajan yliajamaksi. Onnettomuuspaikalta löytyi myös autosta irronneita kappaleita, mutta kukaan ei ollut ilmoittanut susikolarista hätänumeroon.

Poliisi nouti suden raadon ja toimittaa sen tutkittavaksi Ruokavirastolle, jolle kuuluu suurpetojen kuoleman syyn selvittäminen. Samalla tutkijat tutkivat suden yleiskunnon ja ravitsemustilan.

Kuollut eläin oli muutaman päivän aikana jo toinen tieltä kuolleena löytynyt susi Ylä-Savossa. Viimeksi torstaina Pielavedeltä löytyi kuollut susi tieltä. Poliisin mukaan siinäkin tapauksessa eläin oli todennäköisesti jäänyt auton alle.

Poliisin mukaan syytä kahdelle eläinkolarille lyhyessä ajassa ei varmuudella tiedetä. Koska Ylä-Savossa on runsaasti lunta, on mahdollista, että sudet käyttävät tavallista enemmän liikkumiseensa vähälumisia teitä säästääkseen energiaansa. Jos susia liikkuu aiempaa useammin teillä maaston sijasta, se myös altistaa kolareille ajoneuvojen kanssa.

Kuollut susi löytyi maantieltä – aiemmin keskeltä tietä löytyi myös hirven raato