Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Olen ruvennut vain piirtämään", toteaa Jukka Nissinen näyttelynsä synnystä

Punainen aurinko, Jaahas, Pilvet karkaa, Hähää, Mappledurman Watermill, Aleksis Kiss, Hyökkäys-taulun maalaustauolla... Jukka Nissinen on nimennyt metkasti Vieremän kirjastossa olevan näyttelynsä piirrokset ja maalaukset.

Joistakin niistä voi olla tunnistavinaan tutun hahmon. Aleksis Kiss:in Jukka Nissinen kertoo syntyneen Aleksis Kiven päivänä.

Teoksia katsoessa ei voi välttää kysymystä: Oletko pelannut Mariota?

Ja vastaus on myöntävä. Super Mario näyttäytyy useammassa teoksessa. Nindendokin sieltä löytyy.

Jukka Nissinen kertoo ryhtyneensä piirtämään ja maalaamaan uudelleen sitten yläasteajan, nelikymppisenä, saatuaan lahjaksi piirustusvihkon.

Olen ruvennut vain piirtämään.

– Tämä on minulle talvi-iltojen harrastus, Nissisen huomauttaa, kun kysytään, miten aika riittää käännöstöiden ja musiikinteon lisäksi.

Hän kertoo pyrkivänsä tekemään työnsä kerralla valmiiksi. Toki välillä pitää akryylivärien antaa kuivua.

Joistakin töistä Nissinen huomauttaa niiden syntyneen, kun hän on halunnut käyttää tuubista liiaksi roiskahtaneen värin. Silloin työn pinnassa on paksu värikerros.

– Olen ruvennut vain piirtämään. En palavasta sielusta, Jukka Nissinen kertoo ja paljastaa, että töitä on valmistunut runsaasti.

Näyttelyssä on vain ”pintaraapaisu”. Ja sen huomaa, kun taiteilija hakee kirjaston uumenista kassin täynnä piirustusvihkoja ja alkaa etsiä yhtä Mario-kuvaa. Ja löytyyhän se juuri siitä vihkosta, josta näyttelyä kootessa ei tullut ottaneeksi vedosta.

Näyttely on pystytetty aaltomaisesti. Ideasta Jukka Nissinen kiittelee kirjastonjohtaja Marjo Vornasta.

Vielä näyttelyn teosten nimistä. Mitä arvelette Helle Permannin muistuttavan? Minusta sillä on Pelle Hermannin piirteitä.

Kannattaakin käydä tutkimassa Nissisen töitä, sieltä voi löytyä monia tuttuja piirteitä. Ja mikä parasta: Jukka Nissinen kertoo, että maaliskuun viimeisellä viikolla kuka tahansa voi käydä irrottamassa nastoja ja ottamassa itselleen teoksen, jos haluaa.

–  Onpahan vähemmän nastojen irrottamista minulle, hän huomauttaa hymy huulillaan.