Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iivo Niskanen avasi Suomen mitalitilin – myös Hyvärinen urakoi hienon hiihdon

Kuopiolainen Iivo Niskanen hiihti pronssille Pekingin olympialaisten miesten maastohiihdon avauskilpailussa.

Niskanen ja venäläinen Aleksandr Bolshunov hiihtivät pitkään kahdestaan 30 kilometrin yhdistelmäkisan kärjessä.

Niskanen oli vahva perinteisellä hiihtotavalla kisatulla ensimmäisellä puolikkaalla. Vapaan osuudella Bolshunov kuitenkin jätti Niskasen taakseen ja lopulta myös Venäjän olympiakomiteaa edustava Denis Spitsov meni suomalaisen ohi.

Bolshunovin voittoaika oli 1:16:09.8. Spitsov jäi voittajasta minuutin ja 11 sekuntia. Niskanen saapui lopulta maaliin kaksi minuuttia Bolshunovin perässä.

– Mitali maistuu ensimmäiselle matkalle. Tiesin, että siihen on mahdollisuuksia kovalla työllä ja vauhdinpidolla. Pystyin pitämään homman hanskassa, kun pystyin pitämään eron muihin samana vapaalla hiihtotavalla, Niskanen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Perinteisen laduilla tunnetusti vahva Niskanen kertoi, että on tehnyt valmentajansa Olli Ohtosen kanssa systemaattisesti töitä vapaan hiihtotavan kehittämiseksi.

– Vapaan hiihtotavan eteen tehty työ on poikinut tulosta. Ei voi olla kuin tyytyväinen, Niskanen sanoi Ylelle.

Niskanen tyytyväinen vapaan hiihtotavan onnistumisesta – pronssimies ällistyi venäläisten vauhdista

Niskanen on hiihtänyt mitaleille nyt kolmissa olympialaisissa peräkkäin. Putki alkoi Sotshissa 2014, kun hän voitti pariviestin Sami Jauhojärven kanssa. Neljä vuotta sitten Pyeongchangissa Niskanen voitti 50 kilometrin kilpailun.

Myös Perttu Hyvärinen onnistui hienosti olympia-avauksessa. Hän sijoittui yhdistelmähiihdossa seitsemänneksi. Sijoitus on Hyvärisen uran paras olympialaisissa, sillä Pyeongchangissa hän oli parhaimmillaan 27:s.