Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leveä hymy säilyi Anni Kärävän kasvoilla, vaikka slopestylen finaalipaikka jäi haaveeksi

Pääsy slopestylen finaaliin jäi freestylehiihtäjä Anni Kärävältä, 21, haaveeksi Pekingin talviolympialaisissa, mutta suomalaislaskijan ilme säilyi iloisena.

– Sikahyvä päivä ja tosi hauskaa, mutta hampaankoloon jäi kisalaskuista. On ollut nousujohteista, ja olen tosi iloinen, että vaikealla radalla pääsin alas asti. Tietysti tässä miettii paria virhettä, jotka tein. Ne olisi ollut kiva puhdistaa pois, mutta tänään näin, Kärävä sanoi Zhangjiakoun haastattelualueella karsintaurakkansa jälkeen.

Kärävä jäi maanantain karsintakilpailussa sijalle 15, kun 12 parasta eteni tiistain finaaliin. Hän keräsi avauskierroksella 55,80 ja kakkoskierroksella 61,73 pistettä. Karsinnan sijoitukset ratkesivat paremman laskun tuloksella.

– Ekalla laskulla jäi ensimmäinen reili vähän puolikkaaksi. Toisella laskulla missasin yhden gräbin ja oli alastulossa vähän hankaluutta. Oli sairaan kiva rata, mutta samalla tosi haastava. Varmaan yksi vaikeimmista radoista, jonka olen laskenut. Oli se samalla myös palkitseva, Kärävä sanoi.

Lumisade siirsi karsintaa

Slopestylen naisten karsinta oli alun perin määrä laskea sunnuntaina, mutta koko päivän jatkunut lumipyry siirsi tapahtumaa päivällä. Vuorokaudessa sää oli muuttunut täysin, sillä karsinta laskettiin kylmässä mutta aurinkoisessa säässä.

– Oli se oikea päätös, tänään on ihan erilainen keli kuin eilen. Olisi eilen varmaan voinut laskea, mutta on se parempi näin ja reilumpi kaikille, Kärävä sanoi karsinnan siirtämisestä.

Kärävä kilpaili Pekingin olympialaisissa jo aiemmin big air -hypyissä, joissa hän eteni finaaliin ja sijoittui siellä yhdeksänneksi. Hän kilpaili uransa ensimmäisissä olympialaisissa.

Kärävästä oli tulla neljä vuotta sitten Pyeongchangissa ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt suomalainen olympiaurheilija, mutta viimeisissä harjoituksissa tullut loukkaantuminen vesitti kisamatkan.

– Slopestylen finaalista karsiutuminen tietysti harmittaa, mutta täytyy yrittää muistaa kaikki hyvät asiat, jotka täällä ovat tapahtuneet. On ollut aika hektiset pari viikkoa. Voi olla tosi monesta asiasta tyytyväinen, Kärävä muistutti.

Viron Sildaru karsinnan ykkönen

Kärävä sanoo olympialaisten olleen vahvasti myönteinen kokemus.

– Pelkästään se, että pääsee laskemaan tällaisessa paikassa ja niin monet ihmiset ovat tukemassa. Ei myöskään tullut pahempia kaatumisia tai mitään sellaista, että olisi jokin asia jäänyt pahasti harmittamaan.

Slopestylen karsintojen ykkönen oli Viron Kelly Sildaru pistein 86,15. Yksi Pekingin olympialaisten seuratuimmista urheilijoista Eileen Gu oli karsintojen kolmas. Yhdysvalloissa syntynyt ja varttunut Gu edustaa äitinsä synnyinmaata Kiinaa ja voitti kotiyleisön riemuksi jo freestylen big airin olympiakullan.

Slopestylen miesten karsinta on tiistaina ja finaali keskiviikkona. Simo Peltola on mukana miesten karsinnassa.