Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerttu Niskanen nousi upeasti pronssille naisten 30 kilometrillä – näin Therese Johaugin voittoon päättynyt kisa eteni

Pekingin olympialaisten maastohiihdon viimeinen kisatapahtuma oli naisten 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu, joka hiihdettiin yhteislähtönä. Seurasimme kilpailua hetki hetkeltä tässä jutussa.

6.45 Lopputulokset: 1) Therese Johaug NOR 1.24.24, 2). Jessie Diggins USA +1.43,3, 3) Kerttu Niskanen FIN +2.33,3, 4) Jonna Sundling SWE +2.35,4 5) Tatjana Sorina ROC +2.37,2, 6) Rosie Brennan USA +2.38,7y, ... 10) Krista Pärmäkoski FIN +3.41,... 20) Anne Kyllönen FIN +6.47, ... 23) Johanna Matintalo FIN +7.07.

6.38 Kerttu Niskaselle mitali oli toinen Pekingistä. Hän oli hopealla 10 kilometrin kisassa.

6.35 Niskasen nousu oli mykistävä. Pitkään näytti siltä, että Ebba Anderssonia ei voi tavoittaa. Hurjalla vauhdillaan Niskanen hyydytti myös neljänneksi sijoittuneen Jonna Sundlingin kirin.

6.33 Krista Pärmäkoski oli kymmenes, Anne Kyllönen 20:s ja Johanna Matintalo 23:s.

6.31 Niskanen ohitti Anderssonin vasta stadionalueella. Andersson putosi lopulta kahdeksanneksi.

6.30 Therese Johaug on ylivoimainen olympiavoittaja, Jessie Diggins yhtä selvä kakkonen. Mutta käsittämättömän taistelun jälkeen Kerttu Niskanen nousi olympiapronssille!!! Huikea hiihto!

6.28 Kerttu Niskaselle olympiapronssia!!!!

6.28 Kerttu Niskanen on kolmantena!.

6.26 Therese Johaug on olympiavoittaja. Hän voittaa Pekingissä näin kolme kultaa!

6.25 Taistelu pronssista kiihtyy. Kerttu NIskanen on enää 10 sekunnin päässä pronssista!!

6.23 Niskanen tekee rajusti töitä, mutta Ebba Andersson taitaa kestää pronssille.

6.20 Therese Johaugilla on enää kaksi kilometriä maaliin ja olympiakultaan. Diggins hiihtää hopealle, jos mitään ihmeitä ei tapahdu.

6.19 Takaa-ajoletka on muuttunut kolmikoksi. Sijoilla 4-6 hiihtävät Brennan, Sundling ja Kerttu Niskanen. Mitali menee hieman yli 20 sekunnin päässä.

6.17 Takaa-ajoporukka on 26 sekunnin päässä Anderssonista ja pronssista.

6.14 Claudel ja Brennan pyrkivät pääletkasta karkuun ja mitalijahtiin. Niskanen on kuudentena.

6.10 Kisan suurin mielenkiinto on nyt siinä, kestääkö Andersson pronssimitalilla Johaugin ja Digginsin takana. Näyttää kestävän, sill Brennanin johtama takaa-ajoporukka ei saa eroa kiinni. Sauvan katkaisseella Pärmäkoskella on vaikeuksia pysyä porukassa mukana.

6.06 Therese Johaug lähtee jo viimeiselle 7,5 kilometrin kierrokselle. Norjalainen hiihtää kohti kultaa kilpailussa, jonka hän on ilmoittanut olevansa hänen viimeinen olympiahiihtonsa.

6.03 Niskanen ja Pärmäkoski ovat pääletkassa, joka näyttää taistelevan nelossijasta. Letkassa toivotaan, että 37 sekunnin päässä kolmantena hiihtävä Ebba Andersson väsyisi. Muuten mitalistit ovat jo ratkenneet. Johaug voittaa ja Diggins on yhtä selvästi kakkosena.

6.00 Mitaliasetelmat vaikuttavat nyt selviltä. Johaug johtaa ylivoimaisesti, Diggins on yhtä selvä kakkonen ja Andersson kolmantena. Kerttu Niskasen vetämän takaa-ajoletkan vauhti ei ole tällä hetkellä riittävä mitalitaistelua ajatellen.

5.53 Johaug on murskaavan ylivoimainen. 17,9 kilometrin kohdalla ero Digginsiin on 49 sekuntia. Uudelleen piristynyt Ebba Andersson on vahvasti kiinni pronssissa, sillä takaa-ajoletka on hänestä puolen minuutin päässä.

5.49 Taistelu pronssista kiihtyy!! Kakkosletka, jota johtaa nyt Kerttu Niskanen on saavuttamassa Ebba Anderssonin. Vielä toki eroa on noin 12 sekuntia.

5.45 Andersson on kolmantena. Ero Johaugiin on jo 1.15. Kerttu Niskanen on kuudentena ja Krista Pärmäkoski seitsemäntenä. He ovat 1,5 minuuttia kärjestä, mutta alle 20 sekuntia pronssista.

5.43 Kisa on puolivälissä. 15 kilometrin kohdalla Johaugin johto Digginsiin on 27 sekuntia.

5.37 Erot kasvavat suuriksi. Johaug on yksin kärjessä ja myös toisena ja kolmantena olevat Diggins ja Andersson ovat yksin.

5.31 Therese Johaug on todennäköisesti jo lopullisella karkumatkalla, kun kolmasosa kisasta on hiihdetty. Diggins on 16 sekunnin päässä.

5.30 Kärkiporukan hajoaminen tarkoittaa sitä, että takaa-ajoletkalla voi olla mahdollisuuksia palata mitalitaisteluun, sillä Diggins, Anderson ja Claudel hiihtävät nyt kaikki yksin ja vauhdin säilyttäminen voi silloin olla vaikeaa.

5.29 Therese Johaug lähtee yksin karkuun. Norjan supertähti taitaa karata mestaruuteen. Diggins seuraa lähimpänä ja Andersson nopeasti kyydistä.

5.27 Ranskan Delphine Claudel putoaa kärkinelikosta ja on jo 12 sekunnin päässä kärkitriosta, jossa ovat Johaug, Andersson ja Diggins. Kärkikolmikko on nimekäs ja voi hyvin olla, että mitalistit ovat tässä vaiheessa jo selvillä.

5.26 Kakkosletka on kasvanut aiempaa suuremmaksi ja siinä on nyt noin 10 hiihtäjää, joiden joukossa Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

5.22 Therese Johaugin vauhti on hurjaa, mutta Ebba Andersson, Jessie Diggins ja Delphine Claudel seuraavat. Ero 7,5 kilometrin kohdalla kakkosletkaan on jo lähes puoli minuuttia. Kovista nimistä Venäjän Natalia Neprjajeva keskeytti jo tässä vaiheessa.

5.18 Kärkinelikko on 13 sekuntia edellä Rosie Brennanin vetämää kakkosletkaa, jossa on vahvasti mukana myös Kerttu Niskanen. Kakkosletkan vauhti vaikuttaa olevan liikaa Krista Pärmäkoskelle.

5.12 Therese Johaugin vetämässä kärkinelikossa ovat myös Ruotsin Ebba Andersson, Yhdysvaltojen Jessie Diggins ja Ranskan Delphine Claudel. MIelenkiintoista nähdä, onko tässä jo lopullinen kärkinelikko. Kisa on vasta alussa ja olosuhteet erittäin rajut.

5.10 2,9 kilometrin kohdalla neljä hiihtäjää on hieman irti. Seuraavina olevat NIskanen ja Pärmäkoski ovat jääneet lähes kymmenen sekuntia.

5.07 Therese Johaug lähtee odotetusti kovaa. Koko kärkiletka hajoaa nopeasti. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat hyvin vauhdissa mukana.

4.31 Tuleeko Suomeen viime hetkellä vielä lisää mitaleita Pekingistä? Tätä jännätään kello 5 alkavassa naisten vapaan hiihtotavan 30 kilometrin kilpailussa. Suomalaisista mukana ovat Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Kilpailun alkamisaikaa aikaistettiin sääennusteen lupaaman kovan tuulen vuoksi. Alun perin kisa oli tarkoitus hiihtää Suomen aikaa kello 8.30.