Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieremä juhlii olympiasankareitaan – Niskasten tiedotustilaisuudessa tunteet pinnassa ja katse kohti tulevaa

Yhteensä viisi olympiamitalia Pekingin talviolympialaisista Suomeen tuoneita sisaruksia Iivo ja Kerttu Niskasta juhlittiin tiistaina heidän kotipaikkakunnallaan Vieremällä.

Savon Sanomat näytti kansanjuhlan aluksi järjestetyn tiedotustilaisuuden suorana verkkopalvelussaan kello 16.30. Tilaisuuden tallenne ei ole katsottavissa myöhemmin teknisen ongelman vuoksi.

Tilaisuuden tallenteessa on teknisiä ongelmia, minkä vuoksi se ei vielä näy. Ongelma on selvityksen alla.

Juhlaa seurataan Savon Sanomien verkkopalvelussa myös myöhemmin illalla. Luvassa on muun muassa kuvia ja videoita Niskasten juhlahumusta.

Iivo Niskanen voitti 15 kilometrin perinteisen hiihdossa olympiakultaa ja sai hopeaa parisprintistä yhdessä Joni Mäen kanssa. Yhdistelmäkisassa hän hiihti pronssille.

Kerttu Niskanen hiihti hopealle 10 kilometrin perinteisen kisassa ja pronssille 30 kilometrin vapaan hiihtotyylin kilpailussa.

Tiedotustilaisuudessa Niskasilta kysyttiin ajatuksia tulevasta ja seuraavista kisoista. Kerttu Niskanen liikuttui, kun puheeksi nousi Vieremä ja läheisten, erityisesti mummon merkitys.