Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iivo ja Kerttu Niskasen kansanjuhla keräsi 3000 ihmistä puistoon Vieremällä – seurasimme illan kulkua hetki hetkeltä: Yllätysmusiikki kaikui, pahvi-Iivo ja pahvi-Kerttu tuurasivat selfieissä

Kello 19.30: Tämän seuranta-artikkelin päivittäminen päättyy. Mukavaa juhlaillan jatkoa!

Kello 19.20: Innokas fanijoukko jäi vielä lavan eteen odottamaan, saisiko nimikirjoituksia. Joku toivoi nimmaria sukseen. Juhlan virallinen osuus on päättynyt. Iivo ja Kerttu toteuttivat muutamien faniensa toiveen.

Kello 19.10: Maamme-laulun esilaulajana Lauri Tähkä. Ilotulitus kruunaa illan. Moni yleisössä puhui, että ilta on unohtumaton.

Kello 19.05: Kerttu ja Iivo Niskanen kuuntelevat laulua ja nauttivat musiikista lavan edessä mitalit kaulassa. He innostuivat myös jammailemaan esityksen tahdissa.

Kello 19: Iivo puijasi yleisöä, että aikoo laulaa. Arveli kuitenkin, että hiihtäjät hiihtävät, laulajat laulavat. Samalla hän juonsi Lauri Tähkän lavalle. Minun Suomeni on -kappaleen taustalla nähtiin Iivon ja Kertun lapsuuskuvia screeniltä. Tähkä paljasti, että ei ole tottunut esiintymään pakkasessa, mutta jatkoi laulamista. Artistivalinta oli Iivon. Hän halusi yllättää siskonsa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalin kunniaksi.

Kello 18.50: Hiihtoliiton tervehdys.

Kello 18.40: Lavalle nousi Niskasten perhe ja Iivon valmentaja Olli Ohtonen ja Kertun valmentaja ja aviomies Juho Mikkonen. Vanhemmat kertoivat olevansa onnellisia lastensa puolesta. Iivo Niskanen veisteli, että ei ole nähnyt vielä tallenteena omaa 15 kilometrin hiihtoaan, mutta muisti ei kuitenkaan ole mennyt. Yleisöstä raikuu "Hyvä Iivo!" ja "Hyvä Kerttu" -huutoja.

Kello 18.30: Kerttu ja Iivo Niskanen nousivat lavalle. Kerttu Niskanen kertoi, että yleisömäärä ja tunnelma vetävät sanattomaksi. Hän sanoi, että jännitti nousta kukkulan yli lavalle melkein enemmän kuin olympialaisissa.

Kello 18:15 Yleisöä lämmiteltiin aluksi "Hyvä Suomi" -huudoin ja porukasta todellakin lähti ääntä. Yleisön määrää on vaikea arvioida hämärtyneessä puistossa, mutta järjestäjien arvion mukaan paikalla on 3000 ihmistä. Lämmittelyn jälkeen lavalle nousi Takomo.

Kello 18: Vieremällä kansanjuhla kokoaa väkeä Einarin puistoon. Pahvi-Iivo ja pahvi-Kerttu ottavat väen vastaan liikenneympyrässä. Yhä useampi auto kääntää nokkansa kohti juhlapaikkaa. Puistossa on jo juhlan tuntua.

Kello 17.45: Joka puolelle on sytytetty ulkoroihuja. Sää suosii tänään enemmän hiihtosankareiden juhlaa kuin Helsingissä järjestettyä kiekkojuhlintaa, sillä pakkasta on 9 astetta eikä lumipyrystä ole tietoakaan.

Antti, Tiina ja Otto Kauppinen ovat innoissaan illan tunnelmasta. Jenni Kivioja haastattelee perhettä videolla.

Juttua päivitetään.